Συγκέντρωση

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Για την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής

Την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά το κλείσιμο των δικαστηρίων για τον Αύγουστο, με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας με πρώτη την οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Η εξέταση της δολοφονίας του Παύλου στο δικαστήριο συμπίπτει με την επέτειο των δύο χρόνων από την εκτέλεσή της. Ταυτόχρονα είναι και η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 
Η επανέναρξη της δίκης, αυτή την περίοδο, δίνει στο αντιφασιστικό κίνημα και στην αριστερά την ευκαιρία να σπάσει το προσωπείο του "νόμιμου αντιμνημονιακού πολιτικού κόμματος" που θέλει να πλασάρει σ' αυτές τις εκλογές η Χρυσή Αυγή προσπαθώντας να ψαρέψει ψήφους από την οργή του κόσμου για τα μνημόνια. 
Η μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 08.09 στις 8 πμ έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού μπορεί να θυμίσει σε όλους ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα να τσακίσει και τη ρατσιστική τους προπαγάνδα ενάντια στους μετανάστες και τους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες που προσπαθώντας να ξεφύγουν από το θάνατο φτάνουν στην Ελλάδα.
Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ζητάνε την εξόντωση των προσφύγων με φράχτες και κλείσιμο των συνόρων και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τρία χρόνια πριν, ο Σαμαράς κραύγαζε για «ανακατάληψη των πόλεων από τους λαθρομετανάστες», ο Χρυσοχοϊδης και ο Παπουτσής άνοιγαν την Αμυγδαλέζα και έστηναν τον φράχτη στον Έβρο. Έστρωσαν το δρόμο στην Χρυσή Αυγή, που έφτασε να οργανώνει ρατσιστικά πογκρόμ και δολοφονικές επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών με τις πλάτες της ΕΛΑΣ και τις ευλογίες του Μπαλτάκου. 
Αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε όλες τις διευκολύνσεις προς τους νεοναζί: 
- Αποφυλάκιση όλων των χρυσαυγιτών βουλευτών και των περισσοτέρων στελεχών. Από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, μόνο ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται στη φυλακή, λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Μάρτη. 
- Η δίκη συνεχίζεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς κοινό και δημοσιότητα, σε ένα χώρο που προσφέρει την απαραίτητη προστασία στους χρυσαυγίτες να παριστάνουν τα θύματα πολιτικής σκευωρίας. Η υπόσχεση του υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή αίθουσας το Σεπτέμβρη έμεινε στα χαρτιά. 
Η συντριβή των ναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί. Ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, για ανθρώπινη και αξιοπρεπή υποδοχή στους πρόσφυγες των πολέμων, για να φύγει η FRONTEX, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Είναι ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να έχουν πλήρη δικαιώματα.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΔΕΔΥ και τοπικών σωματείων του Πειραιά - καλεί την Τρίτη 08.09 στις 8 πμ σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης στον διωκόμενο συνάδελφο Π. Βαϊνά

Ε΄   ΕΛΜΕ   Θεσσαλονίκης                                   Θεσσαλονίκη, 1 5 /4/2024             ...