Συγκέντρωση

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημοσίου: Η «αξιολόγηση» κατέρρευσε παταγωδώς. Η απεργία-αποχή νίκησε

Κλαδική Επιτροπή Δημοσίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η «αξιολόγηση» κατέρρευσε παταγωδώς. Η απεργία-αποχή νίκησε
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΡΑ!

Η αντιδραστική αξιολόγηση, ο απεργοσπαστικός εκβιασμός της κατάπτυστης τροπολογίας Γεροβασίλη δεν πέρασε! Με ποσοστά συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ που ξεπερνούν το 80% κατά μέσο όρο, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο απέδειξαν για δεύτερη φορά ότι «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή». Η νέα «αξιολόγηση» δεν χρειάζεται να «μείνει στα χαρτιά», έχει ήδη πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Όπως και ο προηγούμενος νόμος Μητσοτάκη.
Αυτή η νίκη ήρθε ως αποτέλεσμα των μαζικών συλλογικών διαδικασιών και πρωτοβουλιών από τα κάτω για την επιτυχία της απεργίας/αποχής σε κάθε εργασιακό χώρο στο δημόσιο. Με γενικές συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων, με περιοδείες, με δημιουργία επιτροπών αγώνα, με συγκεντρώσεις, ακόμα και με καταλήψεις, πυροδοτήθηκε ένα ζωντανό και αποφασιστικό ρεύμα αγώνα σε κάθε υπηρεσία και χώρο δουλειάς. Σημαντικό –και σε πολλές περιπτώσεις καθοριστικό– ρόλο στην επιτυχία αυτού του αγώνα έπαιξαν οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο, που πρωτοστάτησαν στην οργάνωσή του. Η καθολική αντίσταση στην «αξιολόγηση» και η ήττα της κυβέρνησης  έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι έχουν ισχυρά αποθέματα αντίστασης. Μπορεί να γίνει εφαλτήριο για την κλιμάκωση των αγώνων. Να συνδεθεί με τις άλλες μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο: για μαζικές μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πανελλαδική-πανυγειονομική απεργία στις 11 Οκτώβρη.

Ωστόσο η επιλογή της κυβέρνησης είναι στρατηγική! Είναι επιλογή του συστήματος, της ΕΕ και του ΔΝΤ για χτύπημα των κοινωνικών αγαθών, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση των ΣΣΕ και του οργανωμένου δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος. Γι’ αυτό η Γεροβασίλη και οι συνήθως λαλίστατοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τολμούν να ανακοινώσουν πόσα «αξιολογόχαρτα» κατατέθηκαν μέχρι τη λήξη της εκβιαστικής προθεσμίας που έβαζε η τροπολογία της. Γι’ αυτό έδωσε εντολές να παραταθεί στα κρυφά η ίδια η δική της προθεσμία (εντελώς παράτυπα και παράνομα). Γι’ αυτό τα τσιράκια της έχουν ξεχυθεί να σώσουν ότι μπορούν πιέζοντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να πάνε, έστω κι εκπρόθεσμα, να καταθέσουν «αξιολογόχαρτα». Γι’ αυτό η ΝΔ όχι μόνο ψήφισε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση με το Μητσοτάκη να δηλώνει πως «στην αξιολόγηση αντιδρούν μόνο οι λουφαδόροι». Αλλά η πραγματικότητα δεν κρύβεται: όσους εκβιασμούς προϊσταμένων, παρατάσεις προθεσμιών και συκοφαντίες να επιστρατεύσει η κυβέρνηση, η απεργία-αποχή έχει ήδη καταγράψει την πρώτη νίκη.
Η μάχη όμως για την πλήρη απόσυρση της αντιδραστικής αξιολόγησης συνεχίζεται. Μέχρι το τέλος, για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να αντεπιτεθεί.. Η απαίτηση όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο είναι: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΡΑ!


Oι συνελεύσεις σε κάθε χώρο να αποφασίσουν αγωνιστικές δράσεις για το μπλοκάρισμα της «αξιολόγησης» και από τους προϊσταμένους. Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ οφείλουν να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα. Με στάση εργασίας την Πέμπτη 12/10, τελευταία προθεσμία της 2ης φάσης της «αξιολόγησης»,  με συγκεντρώσεις, καταλήψεις στους χώρους και συλλαλητήριο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία τη Δευτέρα στις 23/10, υλοποιώντας και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Ξέρουμε ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν βγούμε στο δρόμο, αν δεν εμποδίσουμε την εφαρμογή των 113 προαπαιτούμενων και δεν ανατρέψουμε το συνολικό καταστροφικό σχέδιο για το λαό, αν δε σπάσουμε τα δεσμά του χρέους, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Τώρα να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός!

-Για να μπει οριστική ταφόπλακα στην τροπολογία Γεροβασίλη και το νόμο Βερναρδάκη για την αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
-Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
-Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, 12μηνιτών, εργολαβικών εργαζομένων
-Για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας
-Για δωρεάν, καθολική δημόσια υγεία και παιδεία, χωρίς επιχειρηματίες και εργολάβους
-Για να ανατραπεί το δημοσιονομικό σφαγείο, για αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή όλων των μισθολογικών απωλειών του μνημονίου, ξεπάγωμα των κλιμακίων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Για μείωση του εργάσιμου χρόνου. Για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές που προβλέπουν οι νέοι οργανισμοί των υπουργείων.
Με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με εργατικό κίνημα σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία, σε ρήξη με τη συμβιβασμένη γραφειοκρατία, μπορούμε να νικήσουμε. Για να μην περάσουν:
α) Οι αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία.
β) Η καταιγίδα των ιδιωτικοποιήσεων.
γ) Η επέκταση της προσωρινής εργασίας που, μέσα από διάφορα προγράμματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επιδιώκει να «καμουφλάρει» την ανεργία, να καθιερώσει τη “μισή δουλειά” και τη “μισή ζωή”.
δ) Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογική επιδρομή, η σφαγή μισθών και συντάξεων.
ε) Οι περικοπές στην πρόνοια, με την τρόικα να έχει βάλει στο στόχαστρο τα επιδόματα των πολύτεκνων, των Α-ΜΕΑ και των χρονίως πασχόντων.
στ) Το αίσχος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και οι εκατοντάδες χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών που δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση για την μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης και του λαού.
-Παλεύουμε για τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να πληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για τα σεντούκια των τραπεζιτών και τα κέρδη των επενδυτών. Για έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. Για να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Να μοιράσουμε τον πλούτο τους και όχι τη φτώχεια μας.
-Με την αντικαπιταλιστική αριστερά συνεχίζουμε την επαναστατική πνοή του Οκτώβρη, απέναντι στον βάρβαρο καπιταλισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο και την εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου