Συγκέντρωση

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Καταγγελία για την τραμπούκικη επίθεση της ΑΡΑΣ στο συντονιστικό της ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης: Η χρήση βίας στο κίνημα δε χωράει στην Αριστερά


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη  επίθεση  με κράνη και καδρόνια, ενάντια στο συντονιστικό της ΕΑΑΚ που έκανε η  ΑΡΑΣ στην Θεσσαλονίκη! Η επίθεση αυτή είχε στόχο να διαλύσει το συντονιστικό των σχημάτων της ΕΑΑΚ σε μια περίοδο που μπορεί και πρέπει να υπάρξει μια νέα φάση ανόδου των φοιτητικών αγώνων.

Τέτοιες επιθέσεις τις περιμένει κανείς μόνο από φασίστες και ακροδεξιούς, που θέλουν να διαλύσουν το πιο μαχητικό τμήμα του φοιτητικού κινήματος. Γι' αυτό και είναι εξαιρετικά σοβαρό (και θλιβερό) ότι αυτή η επίθεση έγινε από μέλη μιας οργάνωσης, της ΑΡΑΣ που συμμετέχει στη ΛΑΕ, σ' ένα αριστερό μέτωπο.

Η οργάνωση αυτή λειτουργεί προβοκατόρικα και τελικά διαλυτικά για την ΕΑΑΚ και τις πιο ριζοσπαστικές τάσεις του φοιτητικού κινήματος, και μάλιστα με ολοένα πιο κλιμακούμενη ένταση, σε μια κρίσιμη φάση που διακυβεύεται η δυνατότητα συγκρότησης μπλοκ αγώνα ενάντια στην νέα επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών.

Καλούμε την ηγεσία της ΛΑΕ να καταδικάσει ανοιχτά  και να απομονώσει την τραμπούκικη αυτή οργάνωση, χωρίς καμία τακτική συγκάλυψης του γεγονότος.

Η χρήση βίας στο εσωτερικό του κινήματος είναι ξένη προς τις αντιλήψεις και τις πρακτικές μας σαν δύναμη της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς. Το φοιτητικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια θα απομονώσει τους τραμπούκους και την αστική τους βία, που δε χωράει κατά κανένα τρόπο στην αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β ΕΛΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/-ΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β ΕΛΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/-ΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ 21 ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ   Αλεμίδου Θώμη 1 ο  ΓΕΛ Ν...