Συγκέντρωση

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: κάλεσμα στη συγκέντρωση ενάντια στην 3η αξιολόγηση, Πεμ. 9/11, 6.30μμ, Καμάρα

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 51, e.elme.thess@gmail.com

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα.
Όλοι στη συγκέντρωση με τα πρωτοβάθμια σωματεία Πέμπτη 9/11, Καμάρα, 6.30 μ.μ.
Να μην περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ στα  πλαίσια της 3ης αξιολόγησης

Μετά  το κλείσιμο της 2ης αξιολόγηση που περιλαμβάνει τη γνωστή συνταγή αντιλαϊκών μέτρων (περικοπές μισθών, κουτσούρεμα συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, μείωση κοινωνικών δαπανών, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, κ.ά.), η κυβέρνηση κάθεται ξανά στο τραπέζι με τους θεσμούς για την 3η αξιολόγηση στρώνοντας το έδαφος για ένα 4ο μνημόνιο που θα φέρει περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, νέα επίθεση στα εργασιακά και στις ΣΣΕ, μαζικούς πλειστηριασμούς, κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών οικογενειών και μια σειρά άλλα αντιλαϊκά μέτρα, τα επονομαζόμενα και προαπαιτούμενα. Ταυτόχρονα ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 με το μαμούθ πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% περιέχει και καινούριες κοινωνικές περικοπές, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και απώλειες σε μισθούς.  Αποδεικνύεται ότι η οικονομική κρίση βαθαίνει και η πιστή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής από την κυβέρνηση πάει χέρι-χέρι με την σκληρότερη πρόσδεσή της στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ  είναι περιχαρείς που βρήκαν την κατάλληλη κυβέρνηση που όχι μόνο μπορεί να επιφέρει και άλλα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και μέτρα που θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Στο επιχειρηματικό συνέδριο «Thessaloniki Summit» ξεδιάντροπα απαίτησαν τη στήριξη των επιχειρήσεών τους με φοροαπαλλαγές, μείωση του ενεργειακού κόστους, μείωση εργοδοτικών εισφορών και απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αποτελεσματικής πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις. Οι ίδιες οι απαιτήσεις των εκπροσώπων του κεφαλαίου που αυξάνονται, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής,  αποτελούν και μια αποκάλυψη του παραμυθιού της «δίκαιης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διακινεί η κυβέρνηση με στόχο να εξασφαλίσει τη συναίνεση στην πολιτική της.

Η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η άνευ όρων παράδοση της  κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στις γεωπολιτικές και οικονομικές απαιτήσεις των αμερικανών και με τους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής της χώρας να αυξάνονται, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η κυβέρνηση έχει πλέον πάρει προ πολλού διαζύγιο από τις αντιαμερικανικές λαϊκές παραδόσεις και πρωτοστατεί, όπως και οι προκάτοχοί της, στην εξυπηρέτηση των απαιτήσεων της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών συμμάχων της.
Είναι ώρα να πάμε αλλιώς!
Αποδείχτηκε ότι η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τέλος, δεν πρόκειται να ανακοπεί ή να σταματήσει, αν οι εργαζόμενοι δεν ξαναβγούν στο δρόμο. Οι πρόσφατοι αγώνες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αξιολόγηση στο δημόσιο έχουν δημιουργήσει μεγάλα εμπόδια στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και αποδεικνύουν ότι οι αγώνες είναι μονόδρομος για κατακτήσεις και νίκες. Βαδίζουμε με πλαίσιο διεκδικήσεων υπεράσπισης δημόσιας παιδείας και υγείας, καθώς και των δημόσιων υπηρεσιών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για την κάλυψη των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και την προώθηση των αιτημάτων που απαντάνε στην εφ' όλης της ύλης επίθεση που δεχόμαστε.
Δεν περιμένουμε την ψήφιση νέων μέτρων για να απεργήσουμε συμβολικά, αλλά οργανώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής δραματικής κατάστασης των εργαζομένων και την αποτροπή των νέων μέτρων. Όχι στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Δε θέλουμε καμία δόση και νέο χρέος. Να σπάσει η συμφωνία, ο κύκλος των μνημονίων, της διαπραγμάτευσης, της υποταγής σε ΕΕ, ΔΝΤ, Κεφάλαιο. Αγώνας για την κατάργηση των μνημονιών, των εφαρμοστικών νόμων και των προαπαιτούμενων, για την έξοδο από την ΟΝΕ και την ΕΕ.
Να στείλουμε μήνυμα αγώνα για την αντίσταση και την ανατροπή. Επιδιώκουμε οι εκπαιδευτικοί να είναι τμήμα ενός δημοσιοϋπαλληλικού και εργατικού κινήματος που θα συμβάλει στην ανάταση των εργατικών αγώνων, με πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά γιατί έτσι, όπως αποδείχτηκε και στο παρελθόν, εμποδίστηκαν, ανακόπηκαν και ανατράπηκαν μέτρα και πλευρές της μνημονιακής επίθεσης των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.
Με συνελεύσεις, συζητήσεις, την οργάνωση των αγώνων και των απεργιών και με ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας απαιτούμε:
  • Να μην περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα που αποφασίζουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ ενόψει της 3ης αξιολόγησης. Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα πλαίσια των κατευθύνσεων των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ.
  • Την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 έως σήμερα.
  • Την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
  • Αγωνιζόμαστε για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Να μην κατατεθεί ο αντισυνδικαλιστικός νόμος που στοχεύει στην να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία.
  • Την κατοχύρωση γνήσιων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις προτάσεις του κινήματος.
  • Να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο. Καμιά συμμετοχή της ΟΛΜΕ σε ομάδα εργασίας και σε κανένα «διάλογο».
  • Αγωνιζόμαστε για την απόκρουση των αρνητικών εξελίξεων στα ΕΠΑΛ (ολιγομελή, μαθητεία, κατάργηση αντιεκπαιδευτικών μέτρων για TEE).
  • Άμεσους μόνιμους μαζικούς διορισμούς. Κάλυψη τώρα όλων των κενών. Να ξεκινήσει τώρα η πρόσθετη και η ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.
  • Διεκδικούμε αξιοβίωτη ζωή με βάση το μισθό μας και με άμεσους στόχους α) το «ξεπάγωμα» των ΜΚ, β) την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, γ) σύνταξη με τριάντα χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας, δ) η προσωπική διαφορά σε μισθούς και συντάξεις να ενταχθεί στο βασικό μισθό και στις συντάξιμες αποδοχές.
  • Την επαναφορά του ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα
  • Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΔΕ και στη «μη τυπική» εκπαίδευση. Όχι στους εκπαιδευτικούς – λάστιχο.
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου και φυσικού πλούτου.
  • Όχι στη γενίκευση της προσωρινής εργασίας, όχι “μισή δουλειά” και “μισή ζωή”. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Να σταματήσει τώρα η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, των μισθών και συντάξεων, η φοροεπιδρομή, οι κατασχέσεις λογαριασμών, η μεθόδευση για το αίσχος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που σφίγγουν τη θηλιά για την εργαζόμενη πλειοψηφία
  • Όχι στις νέες περικοπές στην πρόνοια και στη στοχοποίηση από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ των επιδομάτων που παίρνουν πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και χρόνια πάσχοντες.
Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων την Πέμπτη 9/11, στην Καμάρα, στις 6.30 μ.μ. για να μην περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ στα  πλαίσια της 3ης αξιολόγησης και για την προώθηση των διεκδικήσεων του κινήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου