Συγκέντρωση

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: στάσης εργασίας στις 12/1 | Τώρα κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξολόγησης

Τώρα κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης!
Μαγικός, μαχητικός αγώνας διαρκείας!
Κάτω τα χέρια από την απεργία!
Να μην περάσει το Μνημόνιο για την Παιδεία!
Όλοι στη τρίωρη στάση εργασίας Παρασκευή 12 Γενάρη 11-2»»
και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων!

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.
Οι συνέπειες των μέτρων για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες. Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων' και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά). Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς», Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα έρια των τραπεζών και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις κάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.
Στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης βρίσκεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία που υπόγραψε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο και περιλαμβάνει: αύξηση ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση, νέο τρόπο πρόσληψης (δηλ. κριτήρια απολύσεων).
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να καταθέσει μέσα στο Γενάρη το σχέδιο της για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης, ετοιμάζοντας ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο.

Προσαρμόζουν το σχολείο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, όπως ακριβώς έκαναν και με τις αλλαγές στα ΕΠΑΛ. που υπηρετούν τις εργασιακές σχέσεις του υποκατώτατου μισθού και της ανακύκλωσης της ανεργίας.
Ταυτόχρονα προωθούνται σοβαρές περικοπές σε εκπαιδευτικούς, μέσω της μείωσης των γνωστικών αντικειμένων, ανοίγοντας έτσι ένα πελώριο κύκλο μετακινήσεων και κινητικότητας.
Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!
Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωσή και η συμμετοχή μας.
           Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13°° - 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
           Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
           Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
           Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
           Σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο»
           Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
           Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών’ για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
           Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς
Κλιμακώνουμε την πάλη και αποφασίζουμε:
  Την Τετάρτη 10/1 στις 2μμ προχωράμε σε δυναμική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση (κτίριο zeda) και στις 3:30 μμ στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Την κινητοποίηση αποφάσισαν και οι 5 E.VME της Θεσσαλονίκης
  Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 11-2μμ την Παρασκευή 12/1 και καλούμε σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις
  Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των σωματείων τη Δευτέρα 15 Γενάρη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.


  Όλη την εβδομάδα προχωράμε σε ενημερώσεις και περιοδείες στα σχολεία και σε πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 16-1, 6μισή στον 4° όρ, της ΕΛΟΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου