Συγκέντρωση

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Για τη δολοφονία της ακτιβίστριας Marielle Franco στο Ρίο Ντε Ζανέιρο



Marielle, presente! Hoje e sempre!
Marielle, Παρούσα! Και σήμερα και πάντα!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία της  δημοτικής συμβούλου του Ρίο ντε Ζανέιρο, Marielle Franco και του οδηγού της τη νύχτα της 14ης Μάρτη 2018.
Η Marielle Franco, ακτιβίστρια του ΛΟΑΤ κινήματος και της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών, ως μέλος του PSOL εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Ρίο ντε Ζανέιρο, πέμπτη σε ψήφους το 2016, και μαχόταν για τη δικαιοσύνη και κατά της αστυνομικής βίας. Ήταν η ίδια αφρο-φεμινίστρια και καταγόταν από το Da Maré, μία από τις μεγαλύτερες φαβέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ήταν υπεύθυνη για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη βία που ασκούν ο στρατός και η αστυνομία κατά των νέων Αφρο-αμερικανών στο Ρίο.
Η Marielle Franco δολοφονήθηκε μαζί με τον οδηγό της τη νύχτα της 14ης Μάρτη 2018. Επέστρεφε από μια δημόσια συνάντηση μαύρων γυναικών όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έγινε κόσκινο από τις σφαίρες των δολοφόνων της. Λίγες μέρες πριν, είχε καταγγείλει δημόσια τη δράση της Στρατιωτικής Αστυνομίας στην περιοχή Irajá της φαβέλας Acari.
Πρόκειται για μια εκτέλεση εν ψυχρώ από ομάδες θανάτου και η μόνη ερώτηση που προκύπτει είναι ποιος κρύβεται από πίσω.
Σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας, όπως και σε μια σειρά άλλες χώρες, οργανώνονται συγκεντρώσεις ώστε να πέσει φως στην υπόθεση της εκτέλεσης μιας ακτιβίστριας που δεν σταμάτησε να αγωνίζεται ενάντια στη στρατιωτικοποίηση της πόλης του Ρίο, την οποία επέβαλε η κυβέρνηση του Michel Temer.
Η δημοκρατία τους δεν δειλιάζει να φτάσει ως τη δολοφονία.
Ως ένδειξη αλληλεγγύης, όπως και σε άλλες χώρες, καλούμε σε συγκέντρωση στην Πρεσβεία της Βραζιλίας, την Τρίτη 20/3 στις 6 μμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου