Συγκέντρωση

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση για ολιγομελή, ηλεκτρονικές εγγραφές, ξένες γλώσσες, διορισμούς, τοποθετήσεις εκπ/κών, Πέμ. 12/7, 11.00 π.μ.

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Προξένου Κορομηλά 51

Για τα ολιγομελή, τις ηλεκτρονικές εγγραφές, τις ξένες γλώσσες,
τους διορισμούς, τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
Παράσταση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πέμπτη 12/7, 11.00 π.μ. 

Τα Δ.Σ. των Α΄, Γ΄, Δ΄ και  Ε΄ ΕΛΜΕ καταδικάζουμε την πολιτική επιλογή του Υπουργείου να αποφασίζει κάθε χρόνο για το σύνολο των τομέων και των ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν σε κάθε ΕΠΑΛ γιατί αυτό παραπέμπει  σε λειτουργία σχολείων υπό αίρεση  και εντάσσεται στις πολιτικές συρρίκνωσης  και συγχωνεύσεων – καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών για τα ΕΠΑΛ σε συνδυασμό με το κλείδωμα των τμημάτων τις επόμενες μέρες  έχει στόχο να μειωθούν τμήματα, να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των μαθητών σ’ αυτά, και να καταργηθούν τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Σχετικά με την μετατροπή της  φοίτησης των Εσπερινών  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από τετραετή σε τριετή καταθέτουμε τις αντιρρήσεις μας για την πιθανή μείωση του ωρολογίου προγράμματος σπουδών  που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ισοτιμία των τίτλων και θα οδηγήσει σε μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Το υπουργείο παιδείας στα πλαίσια των μνημονιακών περικοπών συνεχίζει την πολιτική της αδιοριστίας με συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας και τις επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Σχετικά με την αντιεκπαιδευτική ρύθμιση του Υπουργείου που καθορίζει ότι ο αριθμός των τμημάτων ξένων γλωσσών δεν μπορεί να ξεπερνάει τον αριθμό των τμημάτων του σχολείου, ουσιαστικά καταργεί τμήματα της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία.  
Ταυτόχρονα το υπουργείο με εγκύκλιό του απαιτεί οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Η εφαρμογή της, χωρίς να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί τα κενά στα σχολεία, θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των σχολείων στην αρχή της χρονιάς και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΛ
Επειδή με τα ασφυκτικά χρονικά όρια που βάζει η διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ που στάλθηκε την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς (29/6/18) πάρα πολλά τμήματα σ’ όλα ανεξαιρέτως τα ΕΠΑΛ, θα χάσουν σημαντικό αριθμό μαθητών και θα κινδυνεύουν να καταργηθούν,
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Όλες οι εγγραφές, μεταγραφές ( επιβεβαίωσηεγγραφών), να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο κατά την διάρκεια της γ΄ φάσης, όπως ακριβώς και στα ΓΕΛ και η διαδικασία έγκρισης ολιγομελών να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση και της Γ’ φάσης ηλεκτρονικών δηλώσεων. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την παράταση αυτή, παρά μόνο το ότι υπουργείο βάζει ακόμη μία «τρικλοποδιά» στα ΕΠΑΛ για να τα συρρικνώσει, καταργώντας με κάθε τρόπο, τμήματα τομέων και ειδικοτήτων.
  • Να μη γίνει μέσα στον Ιούλιο , με τα σχολεία κλειστά, έγκριση ολιγομελών τμημάτων και όλα τα τμήματα ανεξαρτήτως αριθμού δηλώσεων, να συνεχίσουν και στη γ΄ φάση δίνοντας την ευκαιρία σ όλους τους μαθητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο ΕΠΑΛ της α΄ επιλογής τους και σ όλα τα τμήματα των τομέων και των ειδικοτήτων να ολοκληρώσουν την διαδικασία αυτή.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
  • Nα μην κλείσει κανένα τμήμα, τομέας και ειδικότητα στα ΕΠΑΛ.
  • Να συνεχίσουν να εγγράφονται οι μαθητές σε όλους τους εγκεκριμένους Τομείς και Ειδικότητες του κάθε σχολείου.
  • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ, να ολοκληρώνονται το Σεπτέμβριο, αφού τότε ολοκληρώνονται οι εγγραφές στα σχολεία.
  • Να εφαρμοστεί η διεκδίκηση του κλάδου για 20 μαθητές/τμήμα – 15/Ο.Π. – 10/εργαστήριο.
  • Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Επιλογή των ξένων γλωσσών χωρίς κανένα περιορισμό. Επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας κατά τμήμα.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ!
  • Καμία μετακίνηση μαθητών – εκπαιδευτικών.
  • Όχι στο «νέο Λύκειο». Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο.
  • Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών.
  • Υπηρεσιακές μεταβολές με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ανοιχτά τα σχολεία – μόρια παντού – όλα στη δημοσιότητα.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης την Πέμπτη 12/7, στις 11.00 π.μ. ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου