Συγκέντρωση

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται! Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη!

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης   
Προξένου Κορομηλά 51, e.elme.thess@gmail.com  

Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται! Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη!

Την Κυριακή 15 Ιουλίου μέλη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. επισκέφτηκαν για ακόμη μια φορά τον καταυλισμό προσφύγων στα Λαγκαδίκια για να μεταφέρουν είδη που συγκέντρωσαν συνάδελφοι και οι σύλλογοι διδασκόντων, αλλά και είδη που αγοράστηκαν με χρήματα που διέθεσε η ΟΛΜΕ για το σκοπό αυτό. Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκαν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και οι τεράστιες ανάγκες τους. Οι νεότεροι πρόσφυγες (όσοι ήρθαν στη χώρα μετά τον Απρίλιο) συνεχίζουν να μη λαμβάνουν ούτε ένα γεύμα τη μέρα, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης όταν τους επισκεφθήκαμε για να θέσουμε το ζήτημα των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στους καταυλισμούς της Θεσσαλονίκης.
Τις τελευταίες μέρες, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των καταυλισμών σε Λαγκαδίκια και Διαβατά, αρκετές οικογένειες μεταφέρθηκαν σε άλλους καταυλισμούς με εξίσου απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης. Οι μετακινήσεις οικογενειών από καταυλισμό σε καταυλισμό δε μπορούν όμως να σταματήσουν το κλάμα των παιδιών που ξυπνάνε από την πείνα τη νύχτα, όπως ανέφεραν οι νεότεροι πρόσφυγες, ούτε να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των παλαιότερων προσφύγων που προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστα χρήματα. Όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ο πόλεμος στη Συρία, το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, οι απελπισμένοι που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να γλιτώσουν αυτοί και τα παιδιά τους, προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των εκατομμυρίων προσφύγων. Το δράμα των προσφύγων θα ενταθεί με τη δημιουργία και νέων καταυλισμών – κολαστηρίων τύπου Μόριας μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της Ε.Ε με την απόλυτη συναίνεση της κυβέρνησης.
  • Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα και οι πρόσφυγες να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.
  • Αξιοπρεπής διαβίωση, μεταφορά σε διαμερίσματα, άμεση κάλυψη των αναγκών σε τροφή, στέγαση, περίθαλψη, εκπαίδευση για όλους.
  • Συνεχίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Αγωνιζόμαστε για το σταμάτημα του πολέμου. Ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό παλεύουμε για να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου αυτά που δικαιούνται και έχουν ανάγκη.
για το ΔΣ
Η πρόεδρος             Η γραμματέας
Πόπη Σαραϊδάρη              Φρίντα Χατζηβαρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου