Συγκέντρωση

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: κάλεσμα στις συγκεντρώσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

 Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                              Θεσσαλονίκη, 9/2023                                

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΖΩΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΘΕΛΟΥΜΕ  ΖΩΗ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9

Εκατομμύρια στρέμματα καμμένης γης, μαζί και ζωής, από τη Ρόδο ως την Κέρκυρα, τον Έβρο και την Αθήνα, σκέπασαν με τις στάχτες τους την ήδη “μαύρη ζωή”, όπου “ο μήνας δε βγαίνει” για εκατομμύρια εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους/ες. Η κυβέρνηση των χιλιάδων νεκρών από covid , των δολοφόνων δεκάδων νέων στα Τέμπη και εκατοντάδων προσφύγων στην Πύλο, αφού πούλησε  “σταθερότητα” με «by-pass», επανεκλέγη ως ο «καλύτερος» διαχειριστής της εξαθλίωσης τους. Με τερατώδη ψέματα, υποκρισία και κυνισμό επιτίθεται εκ νέου  σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.  Η  κυριαρχία της «ελεύθερης αγοράς». απειλεί την ανθρώπινη ζωή και τη φύση, αφού προϋποθέτει τη διαρκή επιδείνωση της  θέσης των εργαζομένων και την κατάργηση κάθε εμπόδιου για την “επιχειρηματική δράση”. Αυτήν προασπίζουν οι νέες φασιστικές ορδές και η ακροδεξιά που θέλει να σπείρει τον εμφύλιο ανάμεσα στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους και υπερασπίζεται τα μεγαλοαφεντικά και τους “επενδυτές”.

Στις 9 Σεπτέμβρη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η κυβέρνηση, διά του πρωθυπουργού, θα εξαγγείλει  “άνοδο στην επενδυτική βαθμίδα ”, πίσω από την οποία βρίσκεται μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική:

·    Νέο μισθολόγιο με αυξήσεις-κοροϊδία, αύξηση των φόρων, των λογαριασμών, περικοπές σε δημόσια αγαθά για να πιάσει η κυβέρνηση τους στόχους των δημοσιονομικών πλεονασμάτων που έχει ορίσει η Ε.Ε. και οι τράπεζες.

·    800.000 πλειστηριασμοί και υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων που απειλούν τη λαϊκή κατοικία.

·    Νομοσχέδιο Γεωργιάδη: νόμιμη 16ωρη εργασία, μηδενικές συμβάσεις εργασίας, «δόκιμοι εργαζόμενοι-δούλοι», ποινικοποίηση της απεργίας, επιμήκυνση του εργασιακού βίου ως τα 74!

·    Παραπέρα ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, πλήρης εγκατάλειψη και παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα (βλ. τα εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης).

·    Πολιτική και ρητορεία που δίνει αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς, τροφοδοτεί τη ρατσιστική προπαγάνδα, νομιμοποιεί το χέρι των ταγμάτων εφόδου, αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων».

·    Βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους ευρύτερους πολεμικούς ανταγωνισμούς του κεφαλαίου, προς όφελος της αστικής τάξης και σε βάρος του λαού.

 

Στην εκπαίδευση, νέα επέλαση, για να ολοκληρωθεί η  αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση:

·        Παράδοση και υποταγή της εκπαίδευσης στην υπηρεσία των αναγκών του κεφαλαίου, λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με καθεστώς απόλυτου ελέγχου της παιδαγωγικής λειτουργίας και εργασιακή εξόντωση και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών.

·        Αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών

·        Παράκαμψη  άρθρου 16 για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

·        Ελεύθερη επιλογή σχολείου.

·        Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών

·        Εθνικό απολυτήριο  με  υπολογισμό  των  βαθμών  και  στις  τρεις  τάξεις  του  Λυκείου,  με Τ.Θ και

 συνυπολογισμό του για την εισαγωγή τριτοβάθμια εκπαίδευση.

·        Νέα νομοσχέδια για Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση, ειδική αγωγή.

·        Σφαγή   στις     προσλήψεις    αναπληρωτών   με   αιχμή   την    παράλληλη   στήριξη,   μείωση    της

χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και του προϋπολογισμού για την παιδεία.

·        Ψηφιοποίηση,     χρήση   νέων   τεχνολογιών   και   συσκευών,   ρομποτική,    τεχνητή     νοημοσύνη

επανέρχονται,  για   όλες   τις   βαθμίδες,  όχι   σαν  εποπτικά  μέσα,   αλλά   σαν    περιεχόμενο   της

εκπαίδευσης με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ολοκληρωμένης γνώσης. 

ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Οργανώνουμε ήδη τον αγώνα μας με τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις, κόντρα στον υποταγμένο, εργοδοτικό συνδικαλισμό και στην  ηττοπαθή λογική της αναμονής. Ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας μέσα από τα σωματεία μας. Η διαδήλωση στις 9 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι αυτή η πολιτική που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Να διεκδικήσουμε την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και να αντεπιτεθούμε στοχεύοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διεκδικούμε - απαιτούμε:

·       Μείωση του χρόνου εργασίας, 30ωρο-6ωρο-5μερο. Κατάργηση ν. Χατζηδάκη και των άλλων  για τη «διευθέτηση» και την ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας. Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη.

·       Μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία για όλους/ες και νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Να καταργηθούν οι επισφαλείς, προσωρινές, ελαστικές σχέσεις εργασίας.

·       Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

·       Να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά! Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κανένας μισθός κάτω από 1200 ευρώ, πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή.  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και σύνταξης. Κάλυψη όλων των απωλειών. Καμιά σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό – μπλοκάρουμε τις αξιολογικές διαδικασίες.

·       Αποκλειστικά δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια ,κοινωνική ασφάλιση. Πλήρης προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της φύσης. Καμία ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και παράδοση τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

·       Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

·       Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική στα 30 χρόνια δουλειάς.

·       Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

·       Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια

·       Αυξήσεις δαπανών για όλα τα κοινωνικά αγαθά. ΟΧΙ για πληρωμή του δημόσιου χρέους.

·       Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά , για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

·       Κατάργηση των νόμων για αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και των εξεταστικών πλεγμάτων (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA). Κατάργηση του νέου νόμου-πλαίσιου για τα ΑΕΙ και του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την πανεπιστημιακή  αστυνομία

·       Πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, κόντρα στην αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, τον κρατικό χαφιεδισμό. Κατάργηση όλων των  τρομονόμων που νομιμοποιούν τις παρακολουθήσεις πολιτών και της αγωνιστικής δράσης – Ανάκληση των διώξεων, δικών και ποινών για τους αγώνες του κινήματος – Κατάργηση νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης διαδηλώσεων – Φραγμός  στον ρατσισμό, φασισμό, έμφυλες διακρίσεις, σεξισμό.

·       Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών! 

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ  ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

                                                                         Για το Δ.Σ.

                         Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

                       Χρήστος Ζαγανίδης                              Σοφία Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Σπαρτιάτες, ο Άρειος Πάγος, η ΝΔ και ο κρατικός αντιφασισμός - Άρθρο-παρέμβαση

Μπάμπης Συριόπουλος Ο Άρειος Πάγος (το Α1 τμήμα του) ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9 ...