Συγκέντρωση

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ εκφράζει την αντίθεση του στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                        Ν.Ορεστιάδα 15/01/2024

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                Αρ. πρωτ.: 08

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ:

           Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΚΟΙΝ:

1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

                                                                                                                                                 3. ΟΛΜΕ

                                                                                                                                                 4. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

                                                                                                                                                 5. Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ

 

ΘΕΜΑ: << Συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών >>

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ εκφράζει την αντίθεση του στις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστικές διώξεις και η παραπομπή στο πειθαρχικό, ασκούνται σε 7 εκπαιδευτικούς με την απίστευτη κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» γιατί απλά συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Αναλυτικά: δύο συνάδελφοι γιατί διαδήλωναν στις 6/12/2020 (πορεία με αφορμή τα 12 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου), ενώ υπήρξε απαγόρευση διαδηλώσεων (λόγω του κόβιντ), 4 συνάδελφοι γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, την ημέρα του διαγωνισμού PISA και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το δικαίωμα που είχαν να κάνουν στάση εργασίας, 1 δάσκαλος στην Θεσσαλονίκη γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών.

 

Μπορεί στη βιομηχανία διώξεων να πρωταγωνιστεί ο ΔΔΕ Πειραιά, όμως οι απειλές και οι ΕΔΕ ενάντια στην συνδικαλιστική δράση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Ρέθυμνο, δείχνουν ότι η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή. Δεν είναι άσχετη και με τους νόμους (Γεωργιάδη κ.α.) που περιορίζουν το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση στον ιδιωτικό τομέα.

Ο φάκελος του πειθαρχικού που αφορά τους εκπαιδευτικούς που κινητοποιήθηκαν στον Πειραιά ενάντια στον διαγωνισμό PISA δείχνει ότι έχουμε έως και ποινικοποίηση ανακοινώσεων παρατάξεων και εξώφθαλμες προσπάθειες σκευωρίας και κατασκευής ενόχων, που αποδεικνύουν ότι κινδυνεύουμε να γυρίσουμε 70 χρόνια πίσω, όταν δρούσε το συνδικαλιστικό της ασφάλειας!

Είναι πλέον φανερό ότι το υπουργείο θέλει τους διωκόμενους συναδέλφους ως «όμηρους», μπροστά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και στις «επισκέψεις» των αξιολογητών.

Τα σωματεία έχουν πρώτο και κύριο καθήκον να προστατεύουν τα μέλη τους από τις απειλές και τις στημένες επιθέσεις της διοίκησης, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους. Θέλουν να εξοντώσουν οικονομικά τους συναδέλφους με την απειλή της αργίας!

Το ζήτημα των διώξεων και της σκευωρίας πρέπει να πάρει δημοσιότητα και ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στην σκευωρία της διοίκησης είναι ο κλάδος με την μαζική κινητοποίηση του.

 

·                     Να αρθούν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα!

·                    Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου είναι φραγμός στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις διώξεις!

 

Για το Δ.Σ.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ Β ΕΛΜΕ

    Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

 

Κουσινίδης Χαρίλαος                                 Βούλκος Χρήστος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Σπαρτιάτες, ο Άρειος Πάγος, η ΝΔ και ο κρατικός αντιφασισμός - Άρθρο-παρέμβαση

Μπάμπης Συριόπουλος Ο Άρειος Πάγος (το Α1 τμήμα του) ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9 ...