Συγκέντρωση

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Γ΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να σταματήσει τώρα η πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου Β. Μορέλα

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                              Θεσσαλονίκη 9/1/2024

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Β. ΜΟΡΕΛΑ, που υπερασπίζεται τις ομόφωνες αποφάσεις  του ΔΣ και της μαζικής ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ .

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ-Θ.ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ.

 

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταδικάζει τη διαδικασία έναρξης ΕΔΕ σε βάρος του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα .

Η ΕΔΕ διατάχθηκε με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας,  για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ!, της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος. Πρόκειται για ΓΣ της Ε' ΕΛΜΕ-Θ( 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης) που με μαζική συμμετοχή και μυστική ψηφοφορία, διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη από μέλος της για ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα και για παραβιάσεις του καταστατικού της Ε ΕΛΜΕ.

Στο συνάδελφο ανακοινώθηκε ότι υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση,  γιατί έχει μηνυθεί από τον Χ. Βαϊτσίδη και από άλλα μέλη της ΔΑΚΕ , που στράφηκαν και κατά των μελών του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  Χρήστου Ζαγανίδη (προέδρου της ΕΛΜΕ), Στεφανίδου Σοφία (ταμία) και Φραντζέσκου Σίσσυ (αντιπροέδρου), τους οποίους και μήνυσαν από κοινού , γιατί δεν επέτρεψαν στο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ να διαλύσουν τη ΓΣ με βιαιότητες και απαράδεκτες πρακτικές ( επίθεση  σε μέλη του ΔΣ, ένα εκ των οποίων το έστειλαν στο νοσοκομείο, κλήση της  αστυνομίας για να διαλύσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας κ.α.) Ακριβώς επειδή δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη ΓΣ, ξεκίνησαν ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, που έφτασαν τις οχτώ! και σήμερα μέσω των πειθαρχικών διώξεων θέλουν να στείλουν νέο μήνυμα τρομοκράτησης όλων όσων δημόσια τοποθετήθηκαν με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ .

Η  ΕΔΕ γίνεται επί της ουσίας για άσκηση συνδικαλιστικής δράσης και ο συνάδελφος διατάσσεται να απολογηθεί για τη στάση του σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ!

 Καταγγέλλουμε αυτήν την πρωτοφανή απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές  δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας. Επιδιώκεται  να επιβληθεί κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργηθούν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους.!

Ο ΔΔΕ Ημαθίας αναλαμβάνει σε εντεταλμένη υπηρεσία να διεκπεραιώσει διαδικασίες, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια , επιδιώκει να εξασφαλίσει τη συνδικαλιστική νομιμοποίηση του συγκεκριμένου στελέχους της ΔΑΚΕ ,να πάρει αποφάσεις μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της από τον ΧΒ.

 Η επιδίωξη αυτή στερείται κάθε νομιμότητας και πρέπει να σταματήσει τώρα! 

Καλούμε το ΔΔΕ Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης να σταματήσει τώρα την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου Μορέλα ,γιατί υπερασπίζεται τις αποφάσεις του κλάδου.

 Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με τη συνδικαλιστική του δράση.

Ο κλάδος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει καμία ασυλία για τις πράξεις και πήρε αποφάσεις, με τη διαγραφή του  ΧΒ,  ότι οι εκπρόσωποί του θα κρίνονται για όλη τη δράση τους και για την ηθική υπόσταση που οφείλουν να επιδεικνύουν με τη στάση τους. Με αυτήν την απόφασή της πορεύεται η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει. Η ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή!

Κάτω τα χέρια από τα μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και της μαζικής ΓΣ στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη.

 ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ!

Την ίδια στιγμή ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης  σε τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και συνάδελφων που έγιναν πριν και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα ξεκινήσει ΕΔΕ κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ούτε ότι θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ αρνήθηκε να δώσει στους συναδέλφους μέλη της ΕΛΜΕ που διώκονται το φάκελο που παρέλαβε από τον εισαγγελέα, όπως και να ενημερώσει οτιδήποτε σχετικά με τη δίωξη (πότε παρέλαβε το φάκελο, αν έχει ήδη ξεκινήσει τις ΕΔΕ, κ.ά.)

   Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά του Βασίλη Μορέλα και μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ.

Απαιτούμε να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις  αποφάσεις  και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Σπαρτιάτες, ο Άρειος Πάγος, η ΝΔ και ο κρατικός αντιφασισμός - Άρθρο-παρέμβαση

Μπάμπης Συριόπουλος Ο Άρειος Πάγος (το Α1 τμήμα του) ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9 ...