Συγκέντρωση

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Γ΄  ΕΛΜΕ  Θεσ/νίκης: Να πάρουν πίσω τις άδικες απολύσεις δυο συναδέλφων στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη 

 

 


Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 2/7/2023

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ

 

Το Δ.Σ. της  Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την αναίτια απόλυση των συναδέλφων  συνδικαλιστών εργαζομένων στα εκπαιδευτήρια ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ  και συμπαρίσταται στον αγώνα τους για επαναπρόσληψη.

Πρόκειται για δύο έμπειρους συναδέλφους, με εξαιρετική παρουσία στις τάξεις τους, μέλη του ΔΣ του ΣΕΦΙΕ, του σωματείου εργαζομένων στα φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απολύθηκαν στις 29/6/2023! από τα «Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη» στη Θεσσαλονίκη, επειδή  έκαναν το «ατόπημα» να απεργήσουν το Μάρτη, όταν όλη η Ελλάδα απεργούσε και κατέβαινε στους δρόμους ενάντια στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς

Κατ΄εφαρμογήν του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση (4713/2020) επανειλημμένα εκπαιδευτικοί απολύονται αναίτια.  Είτε επειδή αρνούνται να υποχωρήσουν στις πιέσεις της διεύθυνσης για καλούς βαθμούς σε μαθητές με γονείς που έχουν τη νοοτροπία του πελάτη, είτε  δεν αποδέχονται παράνομες απαιτήσεις για υπερωριακή δωρεάν εργασία, είτε αρνούνται να αποδεχθούν «εθελοντική» μείωση του ωραρίου και του μισθού τους και τώρα, στο τέλος μάλιστα της σχολικής χρονιάς , επειδή ΑΠΕΡΓΟΥΝ!

Για άλλη μια φορά εμφανίζεται το εκμεταλλευτικό  και αυταρχικό πρόσωπο της εργοδοσίας και στον χώρο των ιδιωτικών σχολείων,  όπου η αύξηση της κερδοφορίας «απαιτεί την επιβολή των συνθηκών γαλέρας για τους εργαζόμενους  με την καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, με τη  φίμωση και «τιμωρία- απόλυση» όσων αντιστέκονται και διεκδικούν!

Οι συνάδελφοι δεν είναι μόνοι τους!

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόλυση των δύο συναδέλφων.

Απαιτούμε να καταργηθεί εδώ και τώρα η άθλια διάταξη του ν. 4713/2020 που επιτρέπει την αναίτια απόλυση των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Φροντιστηρίων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 11.30 στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στα Πεύκα, και  καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν ,για να απαιτήσουμε την ανάκληση της άδικης και αναίτιας απόλυσης των δύο συναδέλφων.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Σπαρτιάτες, ο Άρειος Πάγος, η ΝΔ και ο κρατικός αντιφασισμός - Άρθρο-παρέμβαση

Μπάμπης Συριόπουλος Ο Άρειος Πάγος (το Α1 τμήμα του) ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9 ...