Συγκέντρωση

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ :ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 11:30 Π.Μ.

Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                 Θεσσαλονίκη 16/10/2024
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
 
23 ΟΚΤΩΒΡΗ :ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ 
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 11:30 Π.Μ.
 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ : 11:00π.μ. – 14:00 
ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ  ΕΔΟΘ: 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ.
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
  • Για δημόσια και δωρεάν παιδεία
  • Ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση
  •  
  • Για να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό μας
  • 1200 € εισαγωγικό μισθό
  • να υπερασπιστούμε τα  δικαιώματά μας
  • ενάντια στην ποινικοποίηση της απεργίας και την τρομοκρατία.
 
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
  • ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ\ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ!
  • ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ, ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ.
 
Από  το καλοκαίρι το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών δέχονται δριμύτατη επίθεση με  ομοβροντία  μέτρων (μη αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων,  απειλές και  πειθαρχικά, δημοσιονομικός  κόφτης-μαζικές περικοπές/συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, χιλιάδες κενά, νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές του ψηφιακού σχολείου). Η κυβέρνηση, υλοποιώντας με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, βαθαίνει τη σκληρή αντιεκπαιδευτική πολιτική της με στόχο την ιδιωτικοποίηση- επιχειρηματικοποίηση  του δημόσιου σχολείου, το βάθεμα της ταξικότητας του, το χτύπημα των εργασιακών μας σχέσεων. Αυτά θα επιταθούν με τις νέες αλλαγές που ετοιμάζονται (Εθνικό Απολυτήριο, γονεϊκή επιλογή σχολείου), την παιδαγωγική ασφυξία και  χειραγώγηση των  εκπαιδευτικών...
…Των εκπαιδευτικών που δεν μπορούν  να τα βγάλουν πέρα με μισθούς μνημείο ντροπής. Που οι ανάγκες τους για αξιοπρεπή ζωή χλευάζονται από τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση ως αυξήσεις, την  ακρίβεια που σαρώνει τα εισοδήματα τους, την άμεση ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών στο πλαίσιο της σκληρής αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εντείνεται.
Ένα μήνα μετά την έναρξη μαθημάτων, εκπαιδευτικοί και μαθητές βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες στη μαθησιακή διαδικασία που έχουν επιφέρει οι συμπτύξεις/περικοπές/συγχωνεύσεις  με τα  υπερπληθή τμήματα, η  μη έγκριση όλων ολιγομελών σε ΕΠΑΛ-ΓΕΛ και η συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση των δεκάδων χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών και των  μεγάλων ελλείψεων εκπαιδευτικών. Για τις οποίες οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν επαρκούν…
Την ίδια στιγμή, οι δικαστικές αποφάσεις για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων αποτελούν νικηφόρο βήμα και δικαίωση της μάχης που δίνει σθεναρά και αποφασιστικά το εκπαιδευτικό κίνημα 3 χρόνια τώρα ενάντια στην αξιολόγηση και  το μπλοκάρισμά της. Όμως οι  ΔΔΕ Δυτικής και Ανατολικής  Θεσσαλονίκης και τα μέλη των ΠΥΣΔΕ δεν παίρνουν θέση στο αίτημα  του κλάδου για αυτοδίκαιη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων (2020, 2021 και 2022) χωρίς αξιολόγηση, όπως έχει ζητηθεί από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ με τις  ατομικές και ομαδικές αιτήσεις των συναδέλφων και δεν προχωρούν στις μονιμοποιήσεις τους.
Η αντίσταση στην αξιολόγηση, τα μπλόκα στους επιθεωρητές, ακόμα και οι δικαστικές αποφάσεις των εφετείων που δικαιώνουν τον αγώνα για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, αποτελούν αγκάθι για την κυβέρνηση.
Γι΄ αυτό η κυβέρνηση οξύνει την επίθεση της με απειλές, πειθαρχικά και τρομοκρατία, με πρωτοφανείς διώξεις, όπως  στον Πειραιά, με απροκάλυπτη ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος επιτίθεται, ώστε να λυγίσουν οι εκπαιδευτικοί και να υποταχθούν!
Την περίοδο λοιπόν αυτή, θα έπρεπε τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών να οργανώσουν αποφασιστικό αγώνα με σχέδιο και διάρκεια. Για το δικαίωμά μας στο μισθό, στην εργασία, στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα της απεργίας με αντίστοιχο απεργιακό πρόγραμμα, ικανό να σταματήσει την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική επέλαση.
Ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ με τις αποφάσεις μας τονίσαμε πως απέναντι  στην εφ' όλης της ύλης αντιεκπαιδευτική και αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει με παρατεταμένο, πολύμορφο απεργιακό αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής με το σύνολο των διεκδικήσεων μας, οι οποίες λύνουν προβλήματα στο σχολείο και καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών (αναλυτικότερα στην απόφαση της ΓΣ 2-10 (https://3elmethess.blogspot.com/2024/10/2-10-2024.html)
Η ΔΟΕ, μετά την απαίτηση και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των ΣΕΠΕ, έχει κηρύξει απεργία για τους δασκάλους στις 23/10. Η ΟΛΜΕ αρνείται να συνταχθεί σε πανεκπαιδευτικό μέτωπο, παρότι στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ η πρόταση για απεργία στην εκπαίδευση τον Οκτώβρη συγκέντρωσε το 60% των ΕΛΜΕ και παρά το αίτημα που έχει σταλεί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ από 37 ΕΛΜΕ -ανάμεσα τους και η ΕΛΜΕ μας. Γι' αυτό η Γ' ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε να προχωρήσει σε κοινή απεργιακή συμπόρευση και κινητοποίηση μαζί με τα σωματεία της πρωτοβάθμιας και τη Δ.Ο.Ε. Κηρύσσει στις 23-10, 3ωρη στάση εργασίας (11π.μ.-2μμ),  ώστε να μετατραπεί σε απεργιακή μέρα με τη συμπληρωτική στάση εργασίας της ΕΔΟΘ (8-11 π.μ.) και καλεί όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις  11.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.    
Η απεργιακή κινητοποίηση στις 23-10 να σηματοδοτήσει την αφετηρία ενός παρατεταμένου, πολύμορφου απεργιακού αγώνα στην εκπαίδευση  με το σύνολο των διεκδικήσεων μας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με τον αγώνα στα χέρια των εκπαιδευτικών, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα και τον συντονισμό των  πρωτοβάθμιων σωματείων. Για ένα δημόσιο σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, ενάντια στην αξιολόγηση κατηγοριοποίησης σχολείων – μαθητών-εκπαιδευτικών για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Διεκδικούμε :
  • ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ. 1.200 € καθαρά στον πρωτοδιόριστο με αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ. Να επανέλθουν 13ος και 14ος μισθός και να δοθεί το ΜΚ που μας αφαιρέθηκε. Κατάργηση του ν. 2738/99, παρωδία διαπραγματεύσεων ΣΣΕ. Κατοχύρωση γνήσιας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εφ' όλης της ύλης (μισθός, σύνταξη, εργασία, κοινωνική ασφάλιση, διορισμοί) Αυξήσεις στις συντάξεις. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Κατρούγκαλου, Βρούτση κ.ά.) Μέτρα κατά της ακρίβειας: μείωση τιμών βασικών ειδών και ενέργειας. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, του ειδικού φόρου και του χρηματιστήριου ενέργειας. Πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.
  • ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Απεργία- Αποχή. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα. Κατάργηση των νόμων ν. 4823/2021 και 4692/20 για αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο! Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ('20, '21, '22), χωρίς αξιολόγηση.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ. Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, Χ. Χοτζόγλου, Γ. Καββαδία, Δ. Χαρτζουλάκη. Να ανακληθούν όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική τους δράση, τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή και σε απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων  (Πειραιά, Θεσ/νίκη, Αθήνα, Κρήτη, Αχαΐα, κ.ά.)   Δεν θα ανεχτούμε κανένα περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τη συνδικαλιστική δράση
  • ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Τώρα 20.000 χιλιάδες για φέτος μόνιμους διορισμούς στη Β/θμια. Ούτε σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνεντεύξεις. Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση, αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά.
  • ΌΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ. Κατάργηση  εξεταστικών πλεγμάτων (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA) και όχι σε νέα εξεταστικά πλέγματα, το Εθνικό Απολυτήριο. Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.
  • ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ\ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ\ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια . Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία
  • ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ 2013. Όχι στις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων.
  • ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΡΕΥΜΑ-ΝΕΡΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ του κεφαλαίου, του  ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να  σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Δαπάνες για δωρεάν δημόσια υγεία, παιδεία, ασφαλείς συγκοινωνίες, πολιτισμό, στήριξη του εισοδήματος εργαζομένων και αγροτών και όχι για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και συμμετοχή σε πολεμικές αποστολές.
  • Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κεφαλαίου.
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                    ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ :ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 11:30 Π.Μ.

Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                 Θεσσαλονίκη 16/10/2024 Πρ. ...