Συγκέντρωση

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Η ΕΔΟΘ καταδικάζει απερίφραστα την νεοφασιστική οργάνωση με την επωνυμία 4Ε

Η ΕΔΟΘ καταδικάζει απερίφραστα την σύσταση της αυτοπροσδιοριζόμενης ως «εργατικό σωματείο», νεοφασιστικής οργάνωσης με την επωνυμία 4Ε, παράρτημα της ναζιστικής οργάνωσης Ιερός Λόχος.

Πρόκληση αποτελεί τόσο ο χρόνος όσο και ο τόπος που επίλεξαν για την ιδρυτική τους συνεδρίαση, αφού αυτή πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες πριν από την πανεργατική απεργία της Πρωτομαγιάς των αγώνων και της δημοκρατίας και μάλιστα σε χώρο της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, που όχι μόνο στέκεται αντίθετη στις φασιστικές πρακτικές, αλλά πρωτοστατεί στους κοινωνικούς αγώνες για την καθιέρωση των δημοκρατικών θεσμών, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση.

Η απόπειρα των νεοφασιστών να διεισδύσουν στα εργατικά κινήματα και τα συνδικάτα την συγκεκριμένη περίοδο μόνο τυχαία δεν είναι. Πραγματοποιείται σε μια δυστοπική κοινωνική συγκυρία που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ και βιώνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι στην χώρα μας και αποτελείται από ένα εκρηκτικό αντεργατικό μίγμα εξαήμερης εργασίας, εργασίας 13 ωρών, απορρύθμισης κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος, ανυπαρξίας συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων, αδήλωτης εργασίας, αχαλίνωτης ακρίβειας και αισχροκέρδειας και ιδιωτικοποίησης κάθε είδους κοινωνικού αγαθού.

Σήμερα, οι παρακρατικοί που αποτελούσαν διαχρονικά το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και του εφοπλιστικού κεφαλαίου και κατάπνιξης όλων των εργατικών κινητοποιήσεων, τα ορφανά του αποφυλακισμένου Μιχαλολιάκου και οι ανέστιοι της Χρυσής Αυγής, επιχειρούν να επανασυστηθούν στην κοινωνία φορώντας της προβιά του «σωτήρα» και του «αντισυστημικού», φυσικά μόνο για τους Έλληνες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, τιμώντας τους αγώνες του εργατικού κινήματος και των συνδικάτων για δημοκρατία και κοινωνική συμπερίληψη.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία σε επαγρύπνηση. Να μην επιτρέψουν στους φασίστες να εμφανιστούν σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμία γειτονιά. Δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος το παρόν και το μέλλον των συνδικάτων, ακόμα και αποκλείοντας αν χρειαστεί από την ΕΔΟΘ σωματεία που φιλοξενούν στους κόλπους τους εκπροσώπους της ναζιστικής οργάνωσης που υπονομεύει τους θεσμούς και τις εργατικές διεκδικήσεις.

Παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση μας ότι στο πρόσωπο κάθε εργαζόμενου δεν διακρίνουμε την εθνικότητα, την φυλή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλλο παρά μόνο την ανάγκη για  κατοχύρωση της εργασίας με δικαιώματα, με αξιοπρεπείς αμοιβές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Διατρανώνουμε περήφανα ότι το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων είναι η αλληλεγγύη.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΗΣ ΕΔΟΘ- Ν/Τ ΑΔΕΔΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ :ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 11:30 Π.Μ.

Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                 Θεσσαλονίκη 16/10/2024 Πρ. ...