Συγκέντρωση

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Για μια Πόλη Αλλιώς, στα χέρια των κατοίκων | Συνέντευξη του Γ. Λαθήρα, επικεφαλής στην "Πόλη Αλλιώς – Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών"



Γιάννης Λαθήρας, επικεφαλής της Η Πόλη Αλλιώς – Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Η Πόλη Αλλιώς ξεπέρασε τα αναρίθμητα, τεράστια, οικονομικά, αντιδημοκρατικά, γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια που στόχευαν στον αποκλεισμό της και συμμετέχει στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη διεκδικώντας την ψήφο των κατοίκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ένα ψηφοδέλτιο με 75 υποψήφιους και υποψήφιες αγωνιστές και αγωνίστριες των κοινωνικών κινημάτων, από τους οποίους κανένας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε επιθυμεί να γίνει. Συμμετέχουν ανιδιοτελώς χωρίς να προσδοκούν κανένα προσωπικό όφελος, έμμισθη θέση, απόσπαση, επαγγελματική εξυπηρέτηση και προβολή, πρόσληψη, προσωπική φιλοδοξία. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, αρνηθήκαμε όλα τα προνόμια των δημοτικών συμβούλων!

Επειδή δεν έχει αρχηγό (ο «δήμαρχος» είναι τυπικά επικεφαλής εξαιτίας του νόμου), ούτε κόμμα που αποφασίζει για αυτήν. Λειτουργεί συλλογικά με γενικές συνελεύσεις των μελών, με εναλλαγή των εκλεγμένων συμβούλων.

Επειδή η δημοκρατική της λειτουργία αποδεικνύει τη συνεπή προσήλωσή της στον στόχο του να λαμβάνουν οι ίδιοι οι πολίτες τις αποφάσεις για τη ζωή τους και όχι ένας δήμαρχος-αφέντης και ένα απρόσβλητο, αυταρχικό καθεστώς παραγόντων και μηχανισμών.

Επειδή ήταν και είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες για το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία, την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα των εργαζομένων στον δήμο, τις συγκοινωνίες, την κοινωνική πρόνοια, τη διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων, τη στέγαση, τους ελεύθερους χώρους, τον πολιτισμό, τις γειτονιές, την «πίσω αυλή» της πόλης.

Επειδή ήταν… απούσα στον παραγοντισμό, στις ανίερες συμμαχίες και στις ευτελείς… μεταγραφικές κινήσεις. Επειδή αντιπολιτεύτηκε σθεναρά και μαχητικά τον «δήμο» φορομπηχτικό και αυταρχικό τοπικό κράτος, τον «δήμο» εταιρεία, τον δήμαρχο manager και εργοδότη.

Επειδή το στέκι της έδειξε έμπρακτα τι μπορούν να κατορθώσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι στην αυτοοργάνωση της ζωής τους, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, τον γνήσιο πολιτισμό των «από κάτω», υπερνικώντας τη μοναξιά και την απογοήτευση από τον ζόφο που μας περιβάλλει.

Επειδή το πρόγραμμα της διαμορφώθηκε με… αλλιώτικα κριτήρια, τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και όχι με βάση τα συμφέροντα των εργολάβων και των κατευθύνσεων των… ΕΣΠΑ, τα έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού ούτε τις μειωμένες προσδοκίες.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα:
Ψηφίζουμε την Πόλη Αλλιώς για να περάσει η πόλη στα χέρια των κατοίκων της. Όλα… αλλιώς! Όλα για όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Σπαρτιάτες, ο Άρειος Πάγος, η ΝΔ και ο κρατικός αντιφασισμός - Άρθρο-παρέμβαση

Μπάμπης Συριόπουλος Ο Άρειος Πάγος (το Α1 τμήμα του) ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9 ...